DOLAR 32,3706 0.15%
EURO 34,9757 -0.3%
ALTIN 2.324,490,23
BITCOIN 22804791,40%
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

.
.
..
‘Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi 2023’te Birincilik Tuzla Belediyesi’ne
  • Özde Haber
  • Gündem
  • ‘Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi 2023’te Birincilik Tuzla Belediyesi’ne

‘Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi 2023’te Birincilik Tuzla Belediyesi’ne

ABONE OL
16 Ocak 2024 19:30
‘Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi 2023’te Birincilik Tuzla Belediyesi’ne
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tuzla Belediyesi, 2022 yılında hayata geçirdiği açık veri portalı ile Açık Veri ve Teknoloji Derneği’nin (AVTED), ‘Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi 2023’ araştırmasında, 76,48 puan alarak ilçe belediyeleri arasında birinci oldu.

Açık Veri ve Teknoloji Derneği (AVTED), uzun süredir üzerinde titizlikle üzerinde çalıştığı Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi 2023 sonuçlarını, Harvard Business Review Türkiye’nin desteğiyle düzenlediği çevrimiçi toplantıda kamuoyuyla paylaştı. Türkiye’de açık veri portalına sahip 12 büyükşehir belediyesi ve 5 ilçe belediyesinin tamamının dahil edildiği araştırmada Tuzla Belediyesi, ilçe bazında en yüksek puanı alarak birinci oldu.

Tuzla Belediyesi 2022 yılında, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği ile Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı’nı hizmete açtı. 80’i aşkın veri setinin yer aldığı portal ile Tuzla’da veri temelli akıllı şehirler uygulamaları yaygınlaştırılarak sosyal hizmetlerin, vatandaşa daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılması hedeflendi. Türkiye’deki açık veri çalışmalarının başarılı yönlerini öne çıkarmayı, eksik yönleri için ise rehber olmayı amaçlayan endeks çalışmasına göre; ilçe kategorisinde 76,48 puan ile Tuzla Belediyesi en yüksek performansı gösteren belediye oldu.

YEREL YÖNETİMLER AÇIK VERİ ENDEKSİ ÇALIŞMASI

Açık Veri ve Teknoloji Derneği’nin tarafından hazırlanan çalışma, yerel yönetimlerin açık veri konusunda hazır olma, uygulama ve etkililik konularına odaklanmakla birlikte açıklık, kültür ve yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla toparlanmıştır. 2023 yıl sonu itibariyle Türkiye’de açık veri portalına sahip 12 Büyükşehir Belediyesi ve 5 İlçe Belediyesi’nin tümü endeks çalışmasına dahil edilmiştir. Bu il ve ilçeler alfabetik olarak şöyle; Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Ordu, Sakarya Büyükşehir Belediyeleri ile Beyoğlu, Eyüpsultan, Kadıköy, Küçükçekmece ve Tuzla İlçe Belediyeleri.

TUZLA BELEDİYESİ AÇIK VERİ PORTALI

Tuzla Belediyesi’nin 2022’de vatandaşın kullanımına açtığı portalden; akademik araştırma yapan eğitimciler, girişimciler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar faydalanıyor. Proje ile Tuzla’da veri temelli akıllı şehirler uygulamalarının yaygınlaştırılması, sosyal hizmetlerin Tuzla halkına daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında Tuzla Belediyesi’nde akıllı şehir uygulamalarına zemin oluşturacak adımlar da atılıyor. Tuzla’da akıllı şehir temasını yaratabilmek adına Açık Veri Maratonu yarışması düzenlendi. 5 ekibin katıldığı, 35 saat süren maratonda, açık veri portalı kullanılarak Tuzla halkı nezdinde ilçenin görünürlüğünü artıracak projeler ortaya çıktı

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.