DOLAR 32,5418 0.11%
EURO 34,8431 0.02%
ALTIN 2.500,910,68
BITCOIN 20863501,08%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

..
Ev İçi Aktiviteler

Ev İçi Aktiviteler

ABONE OL
15 Ağustos 2023 13:02
Ev İçi Aktiviteler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oyunlar oynayın. Klasik oyunlar (Misket, sessiz sinema oyunu, isim-şehir gibi.), kutu oyunları (Kızmabirader, kelime oyunu, jenga, mangala gibi.), zeka oyunları (Satranç, dama, solo test, dokuz taş gibi.), beceri oyunları (Hamur, akıl küpü, evet-hayır oyunu  gibi.), tavla, dama, okey, kağıt oyunları

Körebe, saklambaç, parmak güreşi, balon tenisi, voleybol, masa tenisi, twister gibi fiziksel aktivite isteyen oyunları da oynayabilirsiniz. Oyun malzemelerini evde yapabilir, yapması mümkün olmayanları internetten temin edebilirsiniz. Yarışarak eğlenirken kendimize hem bedensel hem zihinsel cimlastik yaptırabiliriz.

Hep birlikte müzikle uğraşın, dans edin, spor yapın. Evde müzik aleti bulunmuyorsa basit aletlerden kendiniz yapabilirsiniz. Videoları seyrederek yeni dansları ve sporları öğrenebilirsiniz. Spor yapmak ve dans etmek psikolojik sağlığınıza da katkı sağlayacaktır.

Birlikte film gecesi düzenleyin. Eğlenmek için komedi filmlerini ihmal etmeyin. Tavsiye edilen ama zaman bulamadığınız için izleyemediğiniz tüm filmler, belgeseller sizi bekliyor.

İnternetten faydalanarak yeni hobiler edinebilir (Takı, mum, maketler vb.), dünya yemek tariflerini birlikte yaparak tadabilirsiniz. Birlikte yapılacak her faaliyet paylaşımımızı arttıracaktır. Ayrıca dil öğrenebilir, farklı bir çok eğitimden faydalanabilirsiniz. Online hizmete açık müzeleri bilgisayardan gezebilir, dergileri indirerek okuyabilirsiniz.

Ailece açık havada ama sakin olan mekanlarda bisiklet turuna çıkabilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Temiz hava almak için sabah saatleri uygun olacaktır. Eski fotoğraf albümlerine yeni doğa fotoğrafları ekleyebilirsiniz.

Birlikte kitap okuyarak kitap üzerine sohbet edebilir, gazeteleri karıştırıp farklı bakış açılarını değerlendirebilirsiniz. Bulmaca çözebilir, resim yapabilirsiniz. Ortak bir hikaye yazabilir, hayal dünyasının uçsuz bucaksız köşelerinde gezinebilirsiniz. Çocukların sizin için küçük tiyatro oyunları sahnelemelerini istebilirsiniz.

Birlikte evi yeniden dizayn edebilirsiniz. Fazla eşyaları çıkartarak evi ferahlatabilir, birlikte küçük tamiratları yapabilir, yeni şeyler dikebilirsiniz. Bitkilerle uğramayı seviyorsanız evde küçük bir bahçe yapabilirsiniz.

Sık sık sevdiklerinizi arayın sohbet edin. Seçenekler daha da arttırılabilir. Her gün aynı işlerle meşgul olmak insan için bunaltıcı olabiliyor. Birbirimizin sağlığını korumaya çalışırken hayatı da kolaylaştırmak için monotonluktan uzak durmamız gerektiği aşikar. “İki günü eşit olan ziyandadır” sözüne uygun olarak her yeni gün yeni bir şeyi hayatınıza katın, sağlıkla birlikte kalın…

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.